Voit lyödä vetoa eduskuntavaaleista 2023


Puoluekohtaiset kertoimet ja H2H- eli head-to-head-vedot puolueiden välillä aukesivat vasta noin viikko ennen vaaleja. Nämä kohteet tarjoavat mahdollisuuden muuttaa oma tietämys voitoksi yleiskohteita yksityiskohtaisemmin.


Eduskuntavaaleissa ehdokkaita voivat asettaa
1) puolueet, jotka on merkitty oikeusministeriön ylläpitämään puoluerekisteriin sekä
2) vähintään 100 äänioikeutetun perustamat valitsijayhdistykset.

Ahvenanmaan maakunnan vaalipiirissä ehdokkaita voivat asettaa vain vähintään 30 äänioikeutetun perustamat valitsijayhdistykset, jotka voivat muodostaa yhteislistoja. Yhteislistalla voi olla enintään neljä ehdokasta.

Ketkä ehdokkaat menevät läpi Eduskuntavaaleista

Puolueen ja valitsijayhdistyksen tulee toimittaa ehdokaslistansa (ehdokashakemuksensa) sen vaalipiirin vaalipiirilautakunnalle, jossa aikoo asettaa ehdokkaita, viimeistään 40. päivänä ennen vaalipäivää ennen kello 16. Samaan määräaikaan mennessä vaalipiirilautakunnalle on toimitettava myös ilmoitukset vaaliliitoista ja yhteislistoista.

"Alexander Stubb on vastannut myöntävästi Petteri Orpon pyyntöön lähteä ehdolle presidentinvaaleihin. "Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä. Mutta yhdestä asiasta kuitenkin: Suomen etu edellä, aina ja yhdessä", Alex totesi."

Eduskuntavaalit vedonlyönti voi vaikuttaa vaalikampanjoiden dynamiikkaan. Ehdokkaat ja puolueet voivat käyttää vedonlyöntiä hyödyksi houkuttelemalla pelaajia panostamaan heidän puolestaan. Toisaalta kampanjointi voi olla erityisen kiihkeää ja aggressiivista, kun panoksena ovat paikat eduskunnassa ja vedonlyöntiyhtiöiden asettamat kertoimet.

Suomen eduskuntavaalit pidetään seuraavan kerran vuoden 2023 huhtikuussa ja kuten mistä tahansa kiinnostavasta asiasta, myös eduskuntavaaleista voi lyödä vetoa. Vuoden 2023 eduskuntavaaleissa valitaan kansanedustajat kaudelle 2023-2027 ja mikäpä olisikaan sen parempi tapa tuoda jännitystä vaali-iltaan, kun lyödä vetoa oman suosikkipuolueensa tai -kansanedustajan puolesta.


Kuntavaalit käydään seuraavan kerran vuonna 2025

28. tammikuuta Suomi äänesti presidentinvaalien ensimmäisessä kierroksessa. Ei kukaan voittanut mutta toiseen kierrokseen siirtyi Pekka Haavisto ja Alexander Stubb. Heidän tulokset ovat melkein samoja. Vaikka nämä kaksi ovat presidentinvaalien suosikkeja, ihan monta ääntä saivat muut kandidaatit. Jussi Halla-Aho sai 19% ja Olli Rehn 15,3%. Hän sai eniten ääntä (24,2%) maaseudulla.

Vaalikelpoisuus ja ehdokasasettelu

USA:n presidentinvaalit ovat kaksipuoluejärjestelmän vuoksi selkeästi kahden kauppa ja muut ehdokkaat jäävät lehdelle soittelemaan. Alkuvaiheessa Donald Trumpin ja vielä silloin demokraattien ehdokkaana olleen Joe Bidenin lisäksi julkisuudessa esiteltiin alustavina kandidaatteina liuta muitakin, pienemmän kaliiperin poliitikkoja, mutta muutamaa viikkoa ennen vaaleja suurin osa on haihtunut. Jäljellä ovat pääehdokkaat eli Bidenin varapresidenttinä toiminut Harris ja presidentin paikkaa toistamiseen tavoitteleva Trump sekä kaksi virallista haastajaa.

Suomen eduskuntavaalit ja vedonlyönti

Trumpin kerroin huitelee 2,5ssä samalla kun itsestä tuntuu että sen pitäisi olla luokkaa 1,5 kun mitään toivoa mistään ei juuri nyt tunnu olevan. Oletan kuitenkin etten tietenkään ymmärrä mitä oljenkorsia tässä on, ja muutenkin saa olla iso ylikerroin että huvittaisi makuuttaa vuosi rahoja tuolla, mutta kohta täytyy tehdä surubetsi.

Voisivatko demokraatit nyt kaivaa jonkun järkevän ehdokkaan jostain? Tai voisiko vaikka Nikki Haley ponnahtaa tuolta? Nämä kiitos.

Vedonlyöntiyhtiö antoi Stubbille Haavistoa pienemmän kertoimen

23.1 on ensimmäiset demokraattien vaalit. En voi kuin ihmetellä puolueen passiivisuutta. On kaikille selvää että Biden ei kykene hommaan, eikä varsinkaan kampanjoimaan. Trumpillakin alkaa tulla ikä täyteen. Nykyinen Trump ei ole se sama kaveri vuodelta 2015. RFK voi kyllä sekoittaa pakkaa kivasti.

Politiikka, vaalit ja vedonlyönti

Presidentinvaaleissa on yleensä kaksi pääehdokasta, jotka edustavat kahta suurinta puoluetta: demokraattista ja republikaanista puoluetta. Näiden puolueiden esivaalit, joissa valitaan puolueen ehdokas, ovat myös merkittävä osa vaaliprosessia. Esivaalit käydään eri osavaltioissa eri aikaan, ja ne huipentuvat puoluekokouksiin, joissa ehdokkaat virallisesti nimetään.