MMfutis2022, veikkaus, JustDoIT
Naisten jalkapallon MM-kisat ovat keskeinen tapahtuma naisten jalkapallokalenterissa, ja ne osoittavat kuinka naiset ovat vahvasti mukana maailmanlaajuisessa futisporukassa. Kisa tarjoaa upean näytönpaikan naisten jalkapallotaidolle ja antaa heille mahdollisuuden loistaa kansainvälisellä areenalla. Tämä keskipiste huomion kirkastamiselle naisten futiksessa auttaa kasvattamaan lajin suosiota ja mahdollistaa sen kehittymisen entistäkin houkuttelevammaksi nuorille naisille ympäri maailman.
Teetkö samanlaisen tai samalla tyylillä kuin MM-futis 2022 veikkauksen? Onko tulossa jalkapalloon EM-kisoista veikkausta kuten ollut edellisistä MM- ja EM-kisoista jääkiekossa ja jalkapallossa? Hieman pähkäilin…
Seuraavat järjestetään Qatarissa poikkeuksellisesti talviaikaan, sekä vain 28 päivän mittaisina eli neljä päivää normaaleita kisoja lyhyempinä. Tällä tavoin pystytään pienentämään kansallisille sarjoille aiheutuvaa haittaa. Futiskausi 2022 – 2023 tulee olemaan todella tiivis ja ensimmäistä kertaa MM-kisat järjestetään nyt kesken Euroopan suurimpien liigojen kauden. Vedonlyöntisivustot tarjoavat erilaisia kampanjoita vedonlyöntiin, käy katsomassa ja tsekkaa kisojen aikana uudestaan!
MM-futis 2018 veikkaus – osallistu
Arvoisa veikkaaja ja seuraaja, MM-futis 2022 veikkaus on taas näyttänyt kuinka vaikeaa on saada finaalipari saatikka mestaria, maalikungasta tai alkulohjojen ykköstä. Kiitoksia kaikille seuraajille ja…
Jalkapallon EM-turnausta on pelattu vuodesta 1960 lähtien. Historian ensimmäinen EM-kultaa voittanut maa oli Neuvostoliitto, joka kaatoi Jugoslavian jatkoajan jälkeen numeroin 2-1 vuoden 1960 EM-finaalissa. Neuvostoliitto oli ensimmäisten EM-kisojen todellinen kestomenestyjä, sillä joukkue pelasi neljässä ensimmäisessä turnauksessa peräti kolmesti finaalissa. Euroopan mestaruutta ei kuitenkaan koskaan tullut enää toistamiseen, joten tyytyminen oli jokaisella kerralla hopeaan. EM-kisojen menestyneimpiä maita ovat Saksa ja Espanja, mitkä ovat juhlineet mestaruutta historian aikana kolmesti. Ranska on puolestaan voittanut EM-kultaa kahdesti, joten hallitsevalla maailmanmestarilla on mahdollisuus nousta maratontaulukon jaetulle kärkipaikalle. Hallitseva Euroopan mestari on puolestaan Portugali, joka kaatoi vuoden 2016 EM-finaalissa Ranskan jatkoajan jälkeen numeroin 1-0. Tuo finaali muistetaan, paitsi Ederin jatkoaikamaalista, Cristiano Ronaldon loukkaantumisesta. Supertähti joutui jättämään kentän kesken finaalin ja kyyneleet virtasivat portugalilaisen maalitykin poskipäillä, kun mies käveli murtuneena vaihtoon. Yksi ikimuistoisimmista EM-kisoista on vuodelta 2004. Tuolloin nähtiin ehkä yksi EM-kisahistorian suurimmista yllätyksistä, kun Kreikka eteni sensaatiomaisesti aina mestaruuteen saakka. Tämä EURO 2020 -nimeä kantava turnaus jäi myös historiaan, sillä olihan kisat tarkoitus pelata jo vuotta aiemmin ennen kuin maailmanlaajuinen koronaviruspandemia pysäytti kaiken urheilun, ja myös jalkapallon EM-kisat päätettiin siirtää vuodella eteenpäin. Vuonna 2021 pelattujen EM-kisojen voittajaksi selviytyi Italia, joka kaatoi lopulta finaalissa Englannin rangaistuspotkujen jälkeen 3-2. Ensimmäisen 120 minuutin jälkeen tilanne oli tasan 1-1. Maalikuninkuus edellisissä EM-kisoissa jaettiin Cristiano Ronaldon ja Patrick Schichkin kesken, joista kumpikin osui maalitolppien väliin viisi kertaa turnauksessa.
Huippufutista on nykyään runsaasti tarjolla TV:stä sekä striimeinä. YLE TV2 ja Areena esittävät suomalaisille jalkapallon EM-kisat 2021 sekä MM-kisat 2022. Viasat ja Viaplay seuraavaksi tärkeimpiä jalkapallon tv-oikeuksia. Viaplay/Viasat näyttävät Suomen miesten maajoukkueen EM- ja MM-karsintaottelut sekä Suomen pelit UEFA:n Kansojen liigassa. Tämän lisäksi Viasat/Viaplay esittävät Englannin Valioliigaa, Mestaruusliigaa, FA Cupia, Bundesliigaa, Belgian ja Skotlannin pääsarjojen otteluita sekä monia muita Euroopan sarjoja. Myös UEFA Eurooppa-liiga ja UEFA Konferenssi-liiga näkyvät Viasatin kanavilla kaudesta 2021-22 lähtien. Mestarien liiga siirtyi C Morelle syksyllä 2018. Kotimaista Veikkausliigaa ja Kansallista liigaa voi seurata suoratoistopalvelu Ruudun välityksellä, samoin miesten Ykkösen sarjaa. TVmatseista näet kaikki suorat lähetykset, sarjataulukot ja jalkapallon live-tulokset
Vuoden 2022 MM-kisoissa mestaruus meni Argentiinalle, joka voitti ikimuistoisessa finaalissa Ranskan vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Finaali oli todellinen Lionel Messin ja Kylian Mbappen välinen show, sillä supertähdet latoivat maaleja molempiin päihin. Lopulta Messi sai kuitenkin uransa isoimman unelman saavutettua, kun mies johdatti maansa maailmanmestariksi. Samalla Messi sinetöi paikkansa kaikkien aikojen jalkapalloilijana.
Kommentti: MM-futis pelasti juhannuksen vieton
MM-kisat 2026 pelataan 48 joukkueen voimin. Tämä on ensimmäinen kerta historiassa, kun joukkuemäärä on näin suurin. Viimeiset vuosikymmenet ollaan menty 32 joukkueen voimin, sillä vuodesta 1998 lähtien joukkuemäärä on pysynyt tuossa. Tietysti pienempien futismaiden kannalta tilanne on ihanteellinen, koska esimerkiksi Suomen saumat MM-kisoihin nousevat merkittävästi, vaikkakin selviäminen arvoturnaukseen on edelleen todella ison kiven takana.
MM-Futis näkyy Suomen Virallisella Latauslistalla
Vuoden 2026 MM-futis on järjestyksessään kolmas MM-turnaus, jossa mukana on Video Assistant Referee, eli VAR. Arvokisojen historiassa on nähty useita tapauksia, joissa kotikatsojat ovat hidastuksista voineet todeta tuomarien ratkaisut virheelliseksi. Joskus nämä virheet ovat tapahtuneet tärkeissäkin tilanteissa ja virheelliset tuomiot ovat pahimmassa tapauksessa ratkaisseet sijoituksia MM-kisoissa. Diego Maradonan ”Jumalan käsi”-tyyppisiä maaleja ei kuitenkaan enää pitäisi olla mahdollista hyväksytysti tehdä, ja siitä pitävät huolen videotarkistukset. Jalkapallofanit muistavat varmasti myös sen, kuinka Frank Lampard teki Saksaa vastaan komean maalin, jota ei kuitenkaan koskaan hyväksytty, sillä kukaan tuomareista ei nähnyt varmuudella pallon ylittävän maaliviivaa. Myöskään tällaisia tilanteita ei tulevaisuudessa MM-kisoissa enää nähdä, kiitos maaliviivateknologian.
MM-futis: Brasilialla tai Saksalla mahdollisuus tehdä historiaa
Kun ensimmäiset jalkapallon miesten MM-kisat järjestettiin vuonna 1930, vain 13 maata osallistui turnaukseen. Ottelut alkoivat lohkovaiheella, jossa joukkueet oli jaettu neljään lohkoon. Jokaisen lohkon paras eteni pudotuspeleihin, jotka koostuivat vain välieristä ja finaalista. Vasta vuoden 1954 turnauksessa otettiin käyttöön puolivälierät, joihin eteni jokaisen alkulohkon kaksi parasta joukkuetta. Vuosien 1974, 1978 ja 1982 MM-kisoissa pudotuspelien sijasta pelattiin jatkolohkovaihe, johon selvisi jokaisen alkulohkon kaksi parasta. Jatkolohkojen voittajat etenivät finaaliin ja toiseksi tulleet pronssiotteluun. Vuonna 1982 joukkueiden lukumäärä kasvoi 16:sta 24:ään ja neljä vuotta myöhemmin Meksikon kisoissa palattiin normaalimpaan pudotuspelijärjestelmään. 16 maata pääsi pudotuspelien ensimmäisellä kierrokselle, mikä tarkoitti lohkovoittajia, lohkokakkosia sekä parhaita lohkokolmosia. Vuonna 1998 otettiin käyttöön järjestelmä, jota käytettiin vielä vuoden 2022 miesten MM-kisoissa. Vuoden 2026 MM-kisoissa tämä systeemi siirtyy kuitenkin historiaan, kun jalkapallon MM-kisoihin osallistuu ensimmäistä kertaa koskaan 48 maata.
MM-futis 2022 veikkausta kohti siis
HJK aloittaa tänään Mestarien liigan karsintansa kohtaamalla latvialaisen FK Ventspilsin. Klubi lähtee ottelupariin pienoisena ennakkosuosikkina, mutta vastustajaa ei pidä aliarvioida…